Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sportfejlesztési program - labdarúgás

Az Árvay Diáksport Egyesület 2005-ben alakult, sportolói bázisát elsősorban Sárospatak jelenleg legnagyobb tanulólétszámú általános iskolája - a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola - adja. Az egyesület rendszeresen rész vesz/vett a diákolimpiai versenyrendszer mellett a Góliát FC, az MGYLSZ és az MLSZ Iskolai Programjának versenyrendszerében. Ezeken a versenyeken megyei és országos szinten is kiemelkedően eredményes. A diákolimpián minden labdarúgó korcsoportban nevez, 2011.ben 3 megyei döntős csapatából 1 megyei bajnok is lett. Ezeknek, valamint a lábteniszben is elért eredményeknek is köszönhetően az idén is Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3. legeredményesebb diáksport szervezete lett a diákolimpiai rendszerben elért eredmények alapján (tavaly szintén 3. két éve 1. lett). Az MLSZ Iskolai Programjából az idén is 3 csapattal képviseltük a megyét (a legtöbbel) az országos tanévzáró fesztiválon (grassroots, II. korcsoportos fiúk, lányok) mind a kisfiúk, mind a lányok a legjobb nyolc között estek ki. Az egyesület elnöke több éve az MLSZ Iskolai Programjának körzeti szervezője, sikeres edzője (országos 1. és 2. hely lány labdarúgásban). Az eddig felsoroltakkal a programunk fenntarthatóságát és minőségi garanciáit próbáltam alátámasztani.
Labdarúgásban fiúknál I., II. III. és IV. korcsoportban készítjük fel sportolóinkat. III-IV. korcsoportban a futsal diákolimpián is nevezünk. E csapatok a 6-14 éves sportolók sportolását és versenyeztetését biztosítják.
Lány labdarúgásban I-II.,III. és IV. korcsoportos csapataink vannak, ezek is a 6-14 éves korosztályt jelentik.
Jelenleg egy ovis csoportunk 9 fővel regisztrálva működött az MLSZ programjában.
Célok:
1. Létszám és sportcsoport növelés
Elsősorban a leány labdarúgás területén, ott is alsó tagozatban szeretnénk az 1-2. osztályos kislányoknak külön csoportot szervezni és a grassroots programba bevonni őket. A gyerekekkel nagy gyakorlattal rendelkező UEFA ’B’ licenszes pedagógus foglalkozik majd.
Másodsorban még egy ovis csoportot indítunk az MLSZ programja alapján és ezáltal még több kisgyereket vonunk be a labdarúgás bázisába.
Ezen tervek által legalább 10%-os létszámnövekedést tervezünk elérni.
2. Tehetségkutatás, irányítás, női vonal erősítése
Mint körzetközponti intézménye az MLSZ Iskolai programjának figyelünk és további versenyeztetési lehetőséget biztosítunk a környékbeli tehetséges gyerekeknek, segítünk megfelelő egyesületekhez irányítani őket. Ez már a női vonalon működött (FTC, MTK).
Helyi szinten együttműködünk a Sárospataki Torna Clubbal (NB III.), a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskolával, az óvodákkal és iskolákkal valamint a környékbeli kisebb települések iskoláival.
3.Versenyeztetés
- diákolimpia
- MLSZ Iskolai és Óvodai Program
- MLSZ NUPI-USI  Iskolai Leány Labdarúgó bajnokság
- térségi labdarúgó tornák
- saját rendezvények (Árvay-Kupa, minden korcsoportra kiterjesztve, 2001 óta)

Saját (a bázisiskolájé)36X18 méteres sportcsarnokkal és aszfaltozott kézilabdapályával  rendelkezünk. Sporteseményeinkre füves és műfüves pályát is bérbe veszünk.

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 41658
Hónap: 955
Nap: 13