Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sportfejlesztési program 2013 - labdarúgás

2013.04.28

Az Árvay Diáksport Egyesület 2005-ben alakult, sportolói bázisát elsősorban Sárospatak jelenleg legnagyobb tanulólétszámú általános iskolája - a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola - adja. Jelenleg fiúknál és lányoknál egyaránt I.-től IV. korcsoportig vannak edzett csapataink, összesen 8. Az egyesület rendszeresen rész vesz/vett a diákolimpiai versenyrendszer mellett a Góliát FC, az MGYLSZ és az MLSZ Iskolai Programjának versenyrendszerében. Ezeken a versenyeken megyei és országos szinten is kiemelkedően eredményes. A diákolimpián minden labdarúgó korcsoportban nevez, 2011.ben 3 megyei döntős csapatából 1 megyei bajnok is lett. Ezeknek, valamint a lábteniszben is elért eredményeknek is köszönhetően az idén is Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4. legeredményesebb diáksport szervezete lett a diákolimpiai rendszerben elért eredmények alapján (tavaly szintén 3. két éve 1. lett). Az MLSZ Iskolai Programjából az idén is 3 csapattal képviseltük a megyét (a legtöbbel) az országos tanévindító fesztiválon Telkiben(II. korcsoportos fiúk,II. és IV.kcs. lányok) 1., 2. és 3 helyezést szerezve. Az egyesület elnöke több éve az MLSZ Iskolai Programjának körzeti szervezője, sikeres edzője (országos 1. és 2. hely lány labdarúgásban). Az eddig felsoroltakkal a programunk fenntarthatóságát és minőségi garanciáit próbáltam alátámasztani.

Labdarúgásban fiúknál I., II. III. és IV. korcsoportban készítjük fel sportolóinkat. III-IV. korcsoportban a futsal diákolimpián is nevezünk. E csapatok a 6-15 éves sportolók sportolását és versenyeztetését biztosítják.

Lány labdarúgásban szintén I., II.,III. és IV. korcsoportos csapataink vannak, ezek is a 6-15 éves korosztályt jelentik.

Lány csapatunk 5 éve minden évben nyeri a megyei diákolimpiai döntőt.

Célok:

1. Létszám növelés

Elsősorban a leány labdarúgás területén, ott is alsó tagozatban  kislányoknak . A gyerekekkel nagy gyakorlattal rendelkező UEFA ’B’ licenszes pedagógus foglalkozik.

Másodsorban  egy ovis csoportot szeretnénk indítunk az MLSZ programja alapján és ezáltal még több kisgyereket vonunk be a labdarúgás bázisába.

Ezen tervek által legalább 5%-os létszámnövekedést tervezünk elérni.

2. Tehetségkutatás, irányítás, női vonal erősítése

Mint körzetközponti intézménye az MLSZ Iskolai programjának figyelünk és további versenyeztetési lehetőséget biztosítunk a környékbeli tehetséges gyerekeknek, segítünk megfelelő egyesületekhez irányítani őket. Ez már a női vonalon működött (FTC, MTK, Nyíregyháza).

Helyi szinten együttműködünk a Sárospataki Torna Clubbal, a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskolával, az óvodákkal és iskolákkal valamint a környékbeli kisebb települések iskoláival.

3.Versenyeztetés

- diákolimpia

- MLSZ Iskolai és Óvodai Program

- térségi labdarúgó tornák

- saját rendezvények (Szent Erzsébet Kupa, minden korcsoportra kiterjesztve, 2001 óta)

- külföldi kapcsolatok: Szlovákia, Lengyelország, Törökország

 

Saját (a bázisiskolájé) 36X18 méteres sportcsarnokkal és aszfaltozott kézilabdapályával  rendelkezünk. Sporteseményeinkre füves és műfüves pályát is bérbe veszünk. Iskolánk új műfüves pályája pályázati forrásból még az éven megépül.

 

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< December / 2021 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 34645
Hónap: 796
Nap: 24